X
    Categories: Pazarlama

Windows 11 desteklemeyen ama yine de kullananlar için yeni filigran geliyor!

Windows’un duayen kullanıcıları, Windows 11 işletim sistemi piyasaya sürüldüğünden beri tartışmalı sistem gereksinimleri nedeniyle Microsoft’a kızgın. Microsoft her filigran getirdiğinde bu filigranı bir şekilde kaldıran kullanıcılara yeni bir eğlence geldi diyebiliriz.

Microsoft “desteklenmeyen” PC’lerin ekranına yeni bir filigran ekleyeceğini açıkladı. Son zamanlarda yapılan bir güncelleme, kullanıcıların masaüstünde yeni bir filigranı getirecek.

Microsoft nihayet geçen yıl tanıttığı korkunç bir özelliği tanıtıyor olabilir . Ocak 2023 Windows güncellemesinden bu yana, bazı Windows 11 kullanıcıları, masaüstlerinde karşılanmayan sistem gereksinimleri konusunda kendilerini uyaran bir filigran gördüklerini bildirdi.

Microsoft’un internet sitesinde ve Windows bloglarında yer alan yorumlara göre sağ alt köşede “Sistem gereksinimleri karşılanmadı” yazan ve onları ayarlar menüsüne yönlendiren yeni bir filigran belirdi. Bazı kullanıcılar, Microsoft’un Windows 10’a geri dönmeyi önerdiğini bildiriyor.

Windows 11’in katı sistem gereksinimleri, Intel 8. Nesil Coffee Lake, AMD Zen+ veya Zen 2’den daha eski CPU’ları resmi olarak desteklemediği için eleştirildi. Bunun ana nedeni, Microsoft’un her Windows 11 sisteminin TPM 2.0 güvenliğine sahip olmasını istemesidir.

Ancak şirket şu ana kadar kullanıcıların en son işletim sistemini Intel 6. nesil kadar eski işlemcilere kurmasını engellemedi. Geçen baharda raporlar, resmi özelliklerinin altındaki sistemlerde Windows 11 kullananları uyarmak için bir filigranın görüneceğini doğruladı ve sonunda bazıları için gelmiş gibi görünüyor.

Raporlar dağınık, ancak Redmond geçen yıl yaptığı gibi başka bir A/B testi yapıyor olabilir. Ancak filigran, teknik olarak gereksinimleri karşılayan sistemlerde de ortaya çıkmıştır. Sizinki bunlardan biriyse, son güncellemenin TPM’yi devre dışı bırakabilecek bir BIOS ayarını değiştirmesi mümkündür.

Windows 11’in olağan dışı sistem gereksinimleri, kullanıcı pazar payını Windows 10 kadar hızlı kazanmamasının bir nedeni olabilir. Statcounter ve Steam anketi de dahil olmak üzere birçok analiz, yavaş yavaş kazandığını ortaya koyuyor, ancak Windows 10 hala baskın işletim sistemi . Aynı şekilde AdDuplex geçen yıldan bu yana rakamlarını güncellemese de Windows 11 ile Windows 10’u benimseme hızları arasında ciddi bir fark gösteriyor .

Microsoft, Windows 11’i daha çekici hale getirmeye çalışmamış gibi değil. Son zamanlarda şirket, görev yöneticisini, not defteri uygulamasını, dosya gezginini, ekran alıntısı araçlarını ve diğer özelliklerini yeniledi. İyileştirmelere ve hala mevcut olan ücretsiz Windows 11 yükseltmelerine rağmen, birçok kullanıcı muhtemelen eski CPU’lardan yükseltme yapamıyor veya yapmayacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post