X
    Categories: Sosyal Medya

X bir türlü Türkiye temsilcisi atamıyor! Bant daraltma gelebilir!

Bildiğiniz gibi Türkiye, popüler sosyal medya platformlarının Türkiye topraklarında bir temsilci bulundurmasını istiyor. Aynı istek, elbette ki X için de şirkete iletildi. Ancak Elon Musk’ın sahibi olduğu platform, bir türlü Türkiye’ye temsilci atamadı. Hal böyle olunca Türkiye’de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler tarafından söz konusu platforma reklam verilmesi yasaklandı.

X bir türlü Türkiye temsilcisi atamıyor! Bant daraltma gelebilir!

Ancak bu reklam yasağının ardından da X tarafından temsilci atanması için herhangi bir adım atılmadı. Bilgi Teknolojileri Kurumu yani BTK, platforma temsilci ataması için 3 ay süre verdi ve verilen bu süre, 21 Ekim günü son buluyor. Dolayısıyla X’in temsilci ataması için önünde sadece birkaç günü bulunuyor. Eğer temsilci atama gerçekleşmezse, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, X için yüzde 50 oranında bant daraltma yapılması için mahkemeye başvurabilecek.

İlerleyen günler platformun Türkiye pazarındaki geleceğini direkt olarak etkileyecek gibi görünüyor. Platformun temsilci atama konusunda neden inat ettiği konusu ise tam bir muamma. Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan X‘in bir an önce harekete geçmesi ve temsilci ataması sorunun çözülmesi açısından büyük önem arz ediyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post