X
    Categories: Pazarlama

Xiaomi ikinci elde rakip tanımıyor!

Xiaomi, Çin’de akıllı telefon üreticileri arasında ikinci el telefon satışlarında birinci oldu.

Çin’den gelen yeni rapora göre Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreğinde ülkesinde yerel olarak üretim yapan akıllı telefonlar için ikinci el pazarında lider olduğunu ortaya koydu.

Haber Zhuanzhuan Group’un “2021’in ikinci çeyreğine ilişkin cep telefonu piyasası raporu” başlıklı yakın tarihte yayınlanmış olan bir rapordan geldi. Bu raporda Çinli teknoloji devinin ikinci el cihaz pazarında Vivo’yu geçerek en büyük yerli akıllı telefon markası olduğunu ortaya koyuyor.

Xiaomi’nin bu yükselişi firmanın büyük yatırımlar yapması ve küresel anlamda da satışlarının artması firmanın çok rağbet görmesini sağlamış gibi görünüyor. Her ne kadar işlem hacmi artışında bir numaralı marka, ikinci çeyrekte aylık yüzde 88,34 gibi yüksek bir büyüme oranı kaydeden Honor olsa da Xiaomi bu pazarın yeni lideri konumunda.

Raporda ayrıca, ikinci el Apple İphone fiyatının ikinci el pazarında istikrarlı bir düşüşe tanık olunmasıyla bu alanda ilginç bir eğilim gösterdiğine de değinildi. Öte yandan Huawei’nin ikinci el amiral gemisi akıllı telefon modellerinin fiyatları büyük bir artış göstererek Mate 40 Pro için yüzde 96,45’e ulaştığı söyleniyor. 5G özellikli telefonlar yeni akıllı telefon segmentinde Pazar lideri olurken, 4G özellikli akıllı telefonlar hala ikinci el pazarında kayda değer bir pazar payına sahip.

Zhuanzhuan Group’un raporunda ayrıca ikinci el cep telefonu pazarında ikinci çeyrekte işlem hacminde önceki çeyreğe göre %10,76 artış görüldü. Genel pazardan bahsedecek olursak, Apple ikinci el pazarında ikinci çeyrekte yüzde 36,53’lük payla liderliğini sürdürdü. Xiaomi, bu segmentte yüzde 13,88 pazar payı ile yerli markalara öncülük etti. Bunu ise yüzde 12,7 ve yüzde 12,04 Pazar payı ile Vivo ve Huawei izledi.

Haberimizin sonuna geldik. Xiaomi’nin anavatanındaki bu yükselişine ne diyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post