Xiaomi durdu durdu turnayı gözünden vurdu. 2020 yılında yükselişe geçen katlanabilir telefon furyasına biraz geç de olsa Xiaomi de katıldı. Xiaomi Mi Mix Fold modeli ile katlanabilir telefon sektörüne muhteşeme bir giriş yapan Çinli firma, fiyat konusunda da oldukça mütevazi olması ile dikkat çekiyor. İşte Xiaomi Mi Mix Fold özellikleri ve fiyatı hakkında her şey.
İç ekran 2480×1860 çözünürlüğe, 600 nit standart ekran parlaklığına ve Dolby Vision HDR desteğine sahip 8.01 inç OLED panelden oluşuyor. Xiaomi, ekranın 200.000 kez katlanmaya dayanabileceğini söylüyor. Dış ekran ise 90Hz yenileme hızına sahip 6.52 inç büyüklüğünde OLED panel ile geliyor..
Xiaomi, dört adet Harman Kardon ayarlı hoparlör ve şirketin 3D panoramik ses olarak tanımladığı sesle Mi Mix Fold’un ses yetenekleri hakkında büyük iddialarda bulunuyor.
Telefonun arkasında sıvı lensli bir kamera bulunuyor. Donanım tarafında ise Snapdragon 888 yonga seti ve 12 GB RAM‘e yer veriliyor. Telefonun 16 GB RAM’li sürümü de bulunuyor. Ancak bu muhtemelen sadece Çin’e özel olacak.
Katlanabilir telefonda 67W hızlı şarj destekli 5.020 mAh kapasiteli batarya yer alıyor. Bu batarya 37 dakikada şarj olabiliyor.
Geçen hafta daha önce de söylendiği gibi, katlanabilir Mi Mix aynı zamanda kamerasında sıvı lens teknolojisini kullanan ilk telefon oluyor.
Xiaomi, yakın odaklama mesafesi 3 cm ve optik yakınlaştırma 3x veya 30x hibrit yakınlaştırma ile bir telefoto lens kullanıldığını söylüyor. Kamera sisteminin geri kalanı, Samsung HMX sensörlü 108 megapiksel ana lens + 13 Megapiksel ultra geniş açılı lens şeklinde konumlandırılıyor.
Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonunun 12 GB RAM ve 256 GB depolamalı sürümü 1,500 dolar, 12 GB RAM ve 512 GB depolamalı sürümü ise 1.700 dolardan satışa sunulacak.
Türkiye pazarına henüz gelip gelmeyeceği bilinmeyen bu model tasarımı ile Samsung’un Galaxy Fold serisine benzeyecek. Şimdilik mevcut teknoloji ekranı ortadan katlamaya izin veriyor. Bu yüzden tüm katlanabilir telefonlar birbirinin aynısı olacak. Tabii bu durum önümüzdeki yıllarda değişecek.
Kaynak: Teknolojioku