Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News’te Teknolojioku‘ya abone olun
Teknolojioku‘ya Google News’te abone olun
Abone Ol
Huawei, son zamanlarda akıllı telefon işinde ABD yaptırımları ile mücadele ediyor. Şirket, Çin pazarında hala sağlam bir etki alanına sahip ve hatta Rusya gibi pazarlarda iyi sonuçlar elde etti. Bununla birlikte, markanın Kirin yonga seti bölümüne erişimi kaybettiği için gelecek oldukça belirsiz.
Kirin yonga setlerinin belirsizleşen geleceği Huawei’yi kara kara düşündürüyordu. Ancak bugün yapılan işbirliği ile Amerika menşeli firmalar ile olan göbek bağı kopartılacak.
Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yayınlanan bilgilere göre, 90 şirket Ulusal Entegre Devre Standardizasyon Teknik Komitesinin kurulması için ortak bir başvuruda bulundu. Çin’in yarı iletken Endüstrisi, elektronik üretimindeki zayıf halkalardan biri olacak.
Son zamanlarda Huawei ve ZTE’nin ABD teknolojisine erişim yasağı, yerel çip pazarının güvenlik açığını ortaya çıkardı. Bu şirketlerin yazılımı ve ilgili kısıtlamaları atlatmanın yolları vardı. Ancak, yerel pazarlarında işin gelişmesini sağlamak için uygun bir çip çözümü bulamadılar.
Yasağın yarattığı boşluğu doldurmak için çaba harcayan SMIC gibi yarı iletken şirketlerin bile ABD teknolojisine erişimi engellendi. Bu işbirliği ile yonga seti üretimi Çin’e kayacak.
Huawei, Xiaomi ve ZTE‘nin yer aldığı bu birlik sayesinde yonga seti üretimine yeni bir soluk kazandırılacak. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda Qualcomm ve MediaTek’e rakip bir yonga seti gelecek.
Bu işbirliğinin meyveleri sayesinde hem üst segment hem de orta segment yonga setlerini göreceğiz. Bu sayede Xiaomi ve Huawei gibi Çinli firmaların TSMC, Qualcomm ve MediaTek‘e olan bağımlılıkları ortadan kaldırılacak. Bu özellikle Huawei için büyük bir çıkış yolu olabilir.
Kaynak: Teknolojioku