X

Yaklaşık 2 yık önce Avustralya sahiline vuran gizemli canlı aslında neydi?

21 Mart 2022’de Alexander Tan, Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Maroochydore Sahili’nde kıyı boyunca yürüyüş yaparken oldukça sıra dışı bir şeyle karşılaştı. Tan ilk bakışta kumda yatan bir köpek gördüğünü düşündü, ancak daha yakından incelediğinde karşılaştığı şey çok daha tuhaftı.

Storyful’a konuşan Tan, gördüğü şeyin çok tuhaf olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında, insana benzeyen elleri, uzun kertenkele kuyruğu, keseli sıçan gibi bir burnu ve siyah kürk parçaları olduğunu söyledi.

Tan çektiği videoyu sosyal medyada paylaşarak cesedi teşhis edebilecek kişiye bir tavuk parmigiana ısmarlayacağını söyledi. Sosyal medya kullanıcıları Wallaby’den uzaylıya kadar çeşitli önerilerde bulunmakta gecikmedi. Ancak Queensland Üniversitesi’nden bir profesör bunun ne olduğunu açıkladı.

Profesör, bunun kürkünü kaybetmiş, şişmiş, su dolu bir brushtail possum olduğundan oldukça emin olduğunu söyledi.

Brushtail possumlar (Trichosurus vulpecula) en büyük ikinci keseli sıçan türü ve çoğunlukla geceleri aktif oluyorlar; ağaçlarda yaşıyorlar ve Avustralya’nın kentsel alanlarında yaygınlar. Bu keseli sıçanlar, diyetlerinin çoğunu oluşturan okaliptüs de dahil olmak üzere çoğunlukla yaprak yiyor.

Uzmanlar keseli sıçanın bölgedeki sel felaketinin ardından denize sürüklenmiş olabileceğini düşünüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post