X

Yapay zeka, dergi ve internet sitelerini de ele geçirmeye başladı

Büyük bir yayıncı daha, verimliliğini arttırmak amacıyla hikayeler oluşturmak için yapay zeka kullandığını doğruadı.

Sports Illustrated, TheStreet, Parade ve Men’s Journal gibi markalara sahip bir medya şirketi olan Arena Group Holdings, “Yapay zeka destekli çabalarını” genişletmek ve hızını artırmak için yapay zeka dili girişimleri Jasper ve Nota ile ortaklık kurduğunu söylüyor. Bunlar, daha sonra insanlar tarafından düzenlenen hikayeler oluşturmak için şirketin arşivlerinde AI dil modellerinin eğitilmesini içeriyor.

Örneğin Men’s Journal’da, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI tarafından hazırlanan araçlar kullanılarak “Şimdiye Kadarki En Hızlı Milinizi Koşmanıza Yardımcı Olacak Kanıtlanmış İpuçları” ve “Düşük Testosteron Hakkında Tüm Erkeklerin Bilmesi Gerekenler” gibi makaleler yazıldı. Makalelerin künyeleri “Erkek Fitness Editörleri”ne atfedilirken, üst kısımdaki bir sorumluluk reddi beyanı otomatik yazılım kullanımına dikkat çekiyor.

Feragatnamenin dili, “düzenleme”,uzman tavsiyesi”, “incelenmiş ve gerçekler kontrol edilmiş” gibi güvenceler vermeyi amaçlıyor olsa da, bu melez yazarlık yaklaşımının yanılmaz olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu ayın başlarında CNET’in, yeni sahibi Red Ventures tarafından tasarrufa itildikten sonra sessizce yapay zeka tarafından üretilen makaleler yayınladığı ortaya çıkmıştı. Ancak Red Ventures, uygun açıklama yapılmamasına yönelik eleştirilerin ardından bu makaleleri incelerken, yarısından fazlasının hatalar içerdiğini ve düzeltilmesi gerektiğini gördü. Bunun nedeni, AI dil araçlarının makul görünen ancak yanlış bilgiler üretme eğiliminden kaynaklanıyordu.

Arena Group, artan AI kullanımıyla gazetecileri yerlerinden etmek istemediğini, bunun yerine markalar ve ortaklar için kurumsal değer yaratmak istediğini söyledi. Haberi duyuran bir basın açıklamasında şirket, yapay zeka kullanımının “iş akışı verimliliğini normal oranın 10 katından fazla artırdığını” iddia etti.

Duyuru, geçtiğimiz hafta BuzzFeed’in 2023’te sınavlar gibi daha fazla içerik oluşturmak ve kişiselleştirmek için yapay zekayı kullanacağına dair haberlerin ardından geldi. Arena Group hisseleri de şirketin AI haberlerini açıklamasının ardından yükseldi, ancak bu rakam hala şirketin Ocak ayı sonundaki hisse fiyatının altında yer alıyor.

Arena Group’tan Levinsohn, The Wall Street Journal ile yaptığı görüşmede “AI ile çalışmak daha fazla içerik oluşturmamızı sağlayacak mı? Muhtemelen, çünkü daha fazla zamanınız olacak” dedi ve ekledi: “Bu, ‘yapay zeka içeriği oluşturarak mümkün olduğunca çok şey yayınlamak’ ile ilgili değil. Google bunun için sizi cezalandıracaktır ve daha fazlası daha iyi demek değildir; daha iyi daha iyidir.”

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post