X

Yerli otomobilde son durum ne? CEO Gürcan Karakaş açıkladı!

Yerli otomobil üretimini heyecanla bekleyenlerden biriyseniz, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın açıklamalarını sonuna kadar okumanızda fayda var. Zira Karakaş, otomobil için merak edilenleri A’dan Z’ye anlatarak önemli konuları açıklığa kavuşturdu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde yerli otomobilin marka ismi de TOGG olarak tescillenmişti. Bu kararın arkasında yatan sebep olarak ise insanların bu ismi benimsemesi ve bilinirlik oranının yüksekliği öne çıkmıştı.

Yerli otomobilde son durum ne? CEO Gürcan Karakaş açıkladı!

Bloomberg HT isimli televizyon kanalına bağlanan TOGG CEO‘su, “Yeni bir üründe fikri mülkiyet haklarının yüzde 100 bizde olması çok önemlidir. Çünkü fikri mülkiyet hakkına sahip olduğumuz zaman biz o ürünü istediğimiz oranda ticari anlamda rekabet edebileceğimiz tedarikçi seçimlerini özgürce ve bağımsız bir şekilde gerçekleştirebiliriz.” diyerek fikri mülkiyet konusuna ne kadar önem verdiklerini bir kez daha dile getirdi.

Yerlilik oranının da önemine değinen Karakaş, “Biz yola çıktığımız andan itibaren milli ve yerliliğin dengeli bir şekilde götürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yerlilik oranı olarak ilk başta hissedarlarımıza ve devletimize yüzde 51 yerlilik oranı sözü verdik. Bu oranın az mı çok mu olduğunu ancak bu piyasada 50-60 yıldır bu işin içinde olan üreticilerin ulaşmış oldukları orana baktığımız zaman ortaya çıkar. Bu oranda yüzde 20-60’lar arasında değişiyor. İkinci hedefimiz iki, iki buçuk sene sonra yerlilikte yüzde 68’lere ulaşmak istiyoruz.” Ifadelerini kullandı.

TOGG için kullanılacak bataryanın da yerli olacağının altını çizen Karakaş, “İmalata başladığımız andan itibaren küresel boyutta bu konuda tecrübesi olan bir oyuncu ile beraber kendi bataryamızla sadece montaj paketleme değil onun içindeki modüllerinde üretimi açısından ileri düzeyde katma değerli üretilmesi konusunda bir çalışmamız oldu. Bizim arabamız Türkiye’de üretilmiş bataryamızla çıkmış olacak.”

“Elinde sonunda elektrikli araçlar Türkiye’ye gelecek ve şarj alt yapısı erken veya geç bu şekilde kurulacak. Planlamalarımız yaparken ülkemizdeki bu işin regülasyonunu uygulayan kurumlarla görüşerek götürüyoruz. Üretime başladığımız sürece Türkiye’deki şarj alt yapısının da belli bir seviyeye geleceği ve kullanıcıları zor durumda bırakmayacağını seviyede yaygınlaşacağı konusunda hem fikiriz.“ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post