X

Yine Activision, yine olay: Şimdi de oyun testçilerini yasa dışı işten çıkarmakla suçlanıyor

Activision Blizzard‘ın ofise dönüş planları bir başka iş anlaşmazlığına yol açıyor. Amerika İletişim İşçileri (CWA) sendikası, 10 Nisan’a kadar haftada 3 gün ofiste olmalarını gerektiren karma bir plana itiraz eden 2 kalite güvence test görevlisinin yasa dışı olduğu iddiasıyla Activision aleyhine Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na (NLRB) haksız işçi uygulaması suçlamasında bulundu. CWA, yönetimin ikiliyi itirazlarında “sert bir dil” kullandıkları için işten çıkardığını söylüyor, ancak sendika Sekreteri-Saymanı Sara Steffens bu hareketi, korunan emek faaliyetinde iş arkadaşlarına katılan personele karşı “misilleme” olarak nitelendiriyor.

CWA’nın iddiasına göre pek çok çalışan ofis stratejisine karşı çıkıyor. Bildirildiğine göre, tamamen uzaktan çalışmanın sona ermesinin hayat pahalılığını artıracağından ve bazı çalışanları işlerinden çıkarmaya zorlayacağından endişe ediyorlar.

Bu suçlama nereye gider şimdilik belli değil. Ancak, CWA’nın Activision’a karşı daha önce olan mücadelelerinde pek çok defa başarı kazandığını biliyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında NLRB, şirketin personeli yasa dışı olarak tehdit ettiği ve sosyal medya paylaşımlarını engellediği iddialarının haklı olduğuna karar vermişti. Ekim ayında ise kurul, Activision’ın Raven Software‘deki test çalışanlarının sendikalaşma çabaları nedeniyle zamlarını alıkoyduğunu da tespit etmişti.

İddiaların geçerliliği ne olursa olsun, baskı bazı çalışanlar için değişikliklere yol açtı. Activision geçtiğimiz temmuz ayında tüm sözleşmeli ve yarı zamanlı test çalışanlarını tam zamanlı statüye geçirerek onlara daha iyi ücret ve sosyal haklar sağladı. Bazı ekipler de sendikalaşmayı başardı. Bakalım konunun akıbeti ne olacak…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post