X

YouTube’dan Premium abonelerine yeni “1080p Premium” seçeneği

Birkaç ay önce Google, yalnızca ücretli Premium hizmetinin abonelerinin YouTube içeriğini 4K olarak görüntülemesini sağlayacak bir seçeneği test ettiği için çok fazla tepkiyle karşılaştı. Bu tepkilerin çoğu, bu özelliğin zaten ücretsiz olarak sunuluyor olmasından ve bir anda ücret duvarı altına alınmasının planlanması nedeniyle ortaya çıkmıştı. Neyse ki şirket bu tartışmalı deneyi sona erdirdi. Ama şimdi, Premium aboneler için başka bir seçeneği test ediyor gibi görünüyor.

Bazı YouTube kullanıcıları video oynatma sırasında “1080p Premium” seçeneğini fark ettiklerini söylüyor. Seçeneğin altındaki alt başlıkta “Geliştirilmiş bit hızı “ndan bahsediliyor. Bu biraz kendini açıklayıcı olsa da, bir YouTube sözcüsü şöyle bir açıklama yaptı: “1080p Premium, piksel başına daha fazla bilgi sağlayan ve daha yüksek kaliteli bir görüntüleme deneyimi sunan 1080p’nin geliştirilmiş bit hızı sürümüdür. YouTube’daki 1080p çözünürlük için mevcut kalitede herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Videoyu oynattığınız çözünürlük önemli olsa da, bit hızı da önemlidir. Bilmeyenler için bit hızı, saniyede ne kadar video bilgisinin aktarıldığının ölçüsü.

Görünüşe göre yeni seçenek, Premium abonelerin 1080p videoları standart kullanıcılara kıyasla daha yüksek kalitede görüntülemelerine olanak tanıyacak. YouTube’un açıklaması, mevcut seçeneklerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını vurguluyor gibi görünüyor; bu da yeni seçeneğin kullanıcıları YouTube Premium aboneliğine yükseltmeye ikna etmenin bir yolu olacağı anlamına geliyor.

Daha yüksek bir bit hızının daha yüksek bir bant genişliği gerektirdiği de unutulmamalı. Bu nedenle, bu seçeneğin paralı olması mantıklı görünüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post