X

YouTube’dan yeni strateji: Yeni açılış sayfası bile hazır

YouTube artık podcast’lere daha fazla önem verecek gibi görünüyor. Bunu da yeni “Podcast’ler” sayfasından görebiliyoruz. Ancak youtube.com/podcasts adresi bazı kullanıcılar için 404 hatası veriyor ve açılmıyor. Bazı kullanıcılar ise aşağıdaki resimdeki gibi podcast içeriğini öne çıkaran özel bir sayfa ile karşılaşıyor. Bu sayfanın yavaş yavaş tüm YouTube kullanıcılarına yayılacağını ve 404 hatalarının tarihe karışacağını düşünüyoruz.

Podcast sayfası şu anda pek bir şey yapmıyor. Rastgele şovlar için “Popüler Bölümler” ve “Popüler Podcast Çalma Listeleri” gösteriyor sadece. Tıkladığınızda, normal YouTube arabirimine geri dönüyorsunuz ve içeriği izleyebiliyorsunuz. Henüz büyük bir adım olmasa da bunların, Google’ın medya markasının podcast’lere ağırlık verme planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Google’ın zaten 2016’da arama bölümünden çok yavaş büyüyen “Google Podcasts” adlı bir podcasting ürünü var. Ancak, iOS uygulamasının kullanıma sunulduğu 2020 civarında geçerli bir hizmet olmaya başladı. Ondan önce, 2015’ten 2020’ye kadar Google Müzik Podcast’leri vardı. Ondan önce Google Reader destekli “Google Listen” vardı. YouTube Podcasts, Google’ın dördüncü podcast platformu olacak.

Google/YouTube’un Spotify, Amazon ve Apple gibi en büyük rakiplerinden bazıları, podcast ile ilgili teknoloji ve münhasırlık anlaşmaları için milyonlarca (veya milyarlarca) dolar harcadı ve YouTube buna ayak uydurmaya çalışıyor. Google, videoya geçiş yapmak isteyen popüler podcast’lerin başlangıç ​​maliyetlerini karşılamayı teklif ediyor. Podcast üreticileri ayrıca içerik oluşturucular için RSS yüklemeleri için destek, podcast’ler için arama ve keşif geliştirmeleri, daha fazla analiz ve yalnızca sesli reklamlar gibi iyileştirmeler vaat ediyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post