X

Yukarıdan aşağıya doğru büyüyen incir ağacının sırrını kimse çözemiyor

İtalya’nın Napoli kentinde, modern Bacoli şehri içinde yer alan Baiae harabelerini ziyaret edenler, Stranger Things’in The Upside Down’ına benzeyen bir botanik ortam ile karşılaşabilir.

Burada, Parco Archeologico delle Terme di Baia’daki bir mağaranın tavanından ters yönde büyüyen bir incir ağacı bulunuyor. Yerçekimine meydan okuyan ağacın tam olarak nasıl ortaya çıktığını botanikçiler bile henüz çözebilmiş değil. Ama bu durum, aşağıya doğru olsa da büyümeye ve meyve vermeye devam ederken ağacı yavaşlatıyor gibi görünmüyor.

Antik Roma şehri Baiae, en parlak dönemi sırasında yönetici sınıf için canlı ve popüler bir tatil yeriydi. Şu anda kısmen su altında olan geniş denizaltı arkeoloji parkı, arkeologlar tarafından bir zamanlar Augustus, Caesar ve Nero gibi imparatorların evlerinin bulunduğu antik Roma döneminin Monte Carlo‘su olarak tanımlanıyor.

Bir aktivite kovanı olan Baiae aynı zamanda aktif olarak volkanikti. Birkaç yüzyıl boyunca, bölgedeki Dünya kabuğunun dalgalanmaları, şehrin büyük bir kısmının kıyı şeridinin altına kaymasına neden olan hidrotermal ve sismik aktiviteyi tetikledi.

1940’larda Napoli kıyılarının hemen açıklarında dalgaların altında olağandışı bir şeyler olduğunu fark eden bir pilot sayesinde bu etkileyici şehir kaybolmadı. Pilot tarafından çekilen fotoğraflar okyanustaki yapıları gösteriyor gibi görünse de, araştırmacıların neler olup bittiğine daha yakından bakmak için denizaltılarda yolculuk etmesi yirmi yıl alacaktı.

Ünlü ters incir ağacı, Parco Archeologico delle Terme di Baia’da yer üstündeki Roma kalıntıları arasında yer alırken, antik arkeolojik kalıntıların üzerinde sürüklenen cam tabanlı tekne turları ile ziyaretçiler batık şehri izleyebiliyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post